Franse Ardennen hike | 10 tot en met 13 oktober

Het is midden oktober, dat betekent kortere nachten en een aantredende herfst en winter. De laatste jaren was het in oktober meestal nog erg mooi en regende het niet veel. Zou dat dit jaar weer zo zijn? In ieder geval reist Roots In Nature weer met een groepje af naar de Franse Ardennen, ga jij met ons mee?

We vertrekken vanuit Fumay, een mooi rustig plaatsje aan de Maas, van daaruit hiken we omhoog de bergen in. Dit prachtige gebied heeft vele soorten bos waarin van alles leeft. Overal zie je sporen van everzwijnen, en in de nacht hoor je allerlei geluiden. Zoals altijd slapen we onder een tarp, waardoor we meer in contact zijn met de natuur. Een goede warme slaapzak is daarom wel vereist.  De avondmaaltijden en het ontbijt worden geheel verzorgt en zijn veganistisch maar geven je zeker voldoende energie om te lopen.

We lopen elke dag tussen de 10 en 15 kilometers met een bepakking van ongeveer 15 kilo. Neem vooral contact op als je niet zeker bent of je dit aankunt. Mijn ervaring zegt dat met een beetje conditie deze hike prima is te doen.

Neem contact op

De heen en-terugreis gaat met eigen vervoer maar er zijn mogelijkheden tot carpoolen.

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Informatie met betrekking tot de reis en de benodigde spullen krijg je dan in je mail.

Bijdrage: € 200 euro pp inclusief eten en drinken.

Contact