Survival cursus kids 2022/2023

Vanaf dit jaar heeft Roots In Nature twee survival groepen. Een groep op donderdag en een groep op vrijdag. Tijdens survival leer je van alles over de natuur en technieken die je helpen te overleven. Zelfredzaamheid en zelfverzekerder worden en soms een beetje leren doorzetten, iets waar je je hele leven wat aan hebt. De natuur heeft alle antwoorden, want ook wij mensen zijn onderdeel van die natuur. Uiteraard is het op de eerste plaats gewoon ontzettend leuk! Voor 7,50 euro kun je een keertje komen proefdraaien. De lessen worden gehouden op donderdag om 15.30 uur in Uffelte en op vrijdag om 14.45 uur in Diever. Bij meerdere nieuwe aanmeldingen is het mogelijk een nieuwe groep op te starten op een nader te bepalen locatie.

Wat doen we zoal in een les?

De lessen zijn een mix van survival en natuureducatie. Afhankelijk van het jaargetijde en het weer behandelen we onderwerpen als vuur maken, droog hout vinden, eetbare planten vinden en leren te determineren. De kinderen krijgen ook les in navigeren en hun omgeving observeren door zelf (schat) kaarten te maken. Daarnaast zijn we geregeld bezig met het maken van gereedschappen zoals pijl en boog, vuur boog en het maken van touw.

In de tijd van onze voorouders bestonden veel luxe voorzieningen nog niet, generaties na generaties hebben er voor gewerkt om het punt te bereiken waar we nu zijn. Ze moesten hard werken om het eten op tafel te krijgen, en alles wat ze nodig hadden moesten ze zelf maken. Hier gaan we tijdens de lessen ook op in.

Wil je een keer mee doen? Neem dan snel contact op via het contactformulier.

De kosten voor de lessen zijn 42 euro per maand. Een proefles kost 7,50 euro, drie proeflessen voor 15 euro. Voor mensen die wat minder te besteden hebben geeft het sport en cultuurfonds van de gemeente Westerveld tot 300 euro per kind per jaar. Meer informatie daar over vind je hier.