Survivalweekend volwassenen
Wat gebeurt er met je fysiek en mentaal tijdens een driedaagse survival in de Drentse bossen? Hoe leef je van de natuur als je bent verdwaald in een groot bos, of wat als de supermarkten door een crisis geen voedsel meer kunnen leveren? Weten hoe je moet leven van de natuur is essentieel en iets wat onze voorouders, maar ook nu nog stammen/volkeren over de hele wereld kunnen.
Naast de kennis en technieken die je moet leren om te overleven is survival voor een groot deel mentaal. Je komt jezelf tegen, je gaat uit je comfortzone en die ervaring zal je sterker maken.
Dit jaar staan er weer meerdere weekenden in de agenda om bij ons te leren overleven. Je slaapt twee nachten in je zelf gemaakte onderkomen, je eet van dat wat je in de natuur kunt vinden en leert survival technieken die je helpen overleven in het wild. Denk hierbij aan verschillende manieren van vuur maken, zoals vuur door middel van wrijving, vuur maken met een vuursteen en verkoold katoen, en de meest bekende manier, met een magnesiumstick. Ook leer je hoe je een shelter bouwt en welk shelter geschikt is voor welk weer type.
Eetbare en medicinale planten
welke planten kun je allemaal eten, en welke hebben geneeskrachtige werkingen? Onze voorouders wisten dit precies. Er was geen apotheek, alles wat ze nodig hadden haalde ze uit de natuur. Als je om je heen kijkt zijn veel van de planten die veel mensen als onkruid beschouwen, eetbaar en/of geneeskrachtig. Dit ga je leren tijdens dit weekend, maar ook welke planten juist giftig zijn. In de najaarscursus hebben we een grotere kans op eetbare paddenstoelen maar ook in het voorjaar en de zomer zijn deze soms te vinden, als het weer vochtig is.
Wat neem je mee
- magnesium stick
- hoofdlamp
- stevig (zak)mes
- grote vuilniszak
- isolatiedeken
Data’s (Vermeld bij je aanmelding het type event en de datum die je wilt mee doen)