Ouder en Kind Survival Cursus

Aankomend jaar organiseert Roots in Nature drie keer het ouder en kind survival weekend. Je gaat hierbij samen met je kind, een unieke ervaring aan in de Drentse natuur. Je leert elkaar op een nieuwe manier kennen, je gaat samenwerken om bijvoorbeeld een hut te bouwen, vuur te maken en op zoek te gaan naar eetbare planten.

Dit evenement start om 13.30 uur en duurt tot de volgende ochtend 10 uur. Gedurende dag ga je samen een natuurlijk onderkomen bouwen waar je in de nacht in zult slapen. Voor koud en erg regenachtig weer zijn er backup zeiltjes beschikbaar maar deze zijn in principe niet nodig als je goed je best hebt gedaan op de hut. Na een paar uur bouwen is het tijd voor een wildpluk kruiden wandeling. We gaan gezamenlijk opzoek naar eetbare planten, een deel daarvan zal gebruikt worden voor de avondmaaltijd die we ook gezamenlijk zullen nuttigen. Na het eten is er nog tijd voor het af maken van de hut en/of voor een leuke avondwandeling waarbij we ons zullen focussen op onze andere zintuigen zoals gehoor en tast.

Eten en drinken is bij de prijs inbegrepen. De eerste dag hebben we een tussendoor bestaand uit fruit, sap en/of thee. We koken een avondmaaltijd die voor een deel uit de natuur afkomstig is en voor een deel uit de supermarkt. De maaltijden zijn glutenvrij, biologisch en veganistisch. Wil je voor jezelf nog wat lekkers mee nemen dan ben je daar vrij in, wij raden wel aan om het minimalistisch te houden omdat dat naar ons idee de ervaring in de natuur vergroot.

De hut

Je maakt een onderkomen van bladeren en takken. De takken vormen de hoofdstructuur van de hut, de bladeren isoleren en maken het waterdicht. In een paar uur tijd kun je een hut bouwen die je goed de nacht door helpt. Zelfs met koud weer kun je op deze manier een warm binnenklimaat creëren.

De planten

Overal om ons heen groeien planten die eetbaar zijn en hoge medicinale waarden hebben. Veel van deze planten worden door veel mensen gezien als onkruid omdat het op allerlei plekken omhoog komt en soms moeilijk weg zijn te krijgen uit bijvoorbeeld onze moestuin of terras. De kracht die deze planten hebben worden al duizenden jaren gebruikt om allerlei ziektes en blessures mee te behandelen. Gelukkig herontdekken we veel van deze eigenschappen opnieuw. Tijdens dit event zullen we de meest gangbare planten behandelen.

Wat mee te nemen voor dit event

Dit is een basic evenement, maar je hoeft gelukkig niet met slechts je kleren aan te slapen. Een slaapzak en slaapmatje is toegestaan. Mocht je het graag willen kun je er voor kiezen om een bedje maken van bladeren, naar mijn ervaring verbind je je zo nog meer met de aarde en zo ook met jezelf.

Verder neem je mee:

  • Slaapzak
  • Matje
  • evt warme (slaap)kleding. Gebruik hierbij ook je eigen inzicht en check het weerbericht van tevoren.
  • Een hoofdlamp is erg handig. Zo heb je je handen vrij. Zo niet, minimaal een goede zaklamp.
  • Bord, beker en bestek.
  • WC papier. Ongebleekt mag je begraven in het bos. Gebleekt papier mag na gebruik in het kampvuur of de vuilniszak.
  • Toiletspullen
  • zakmes

Ouder en Kind Survival weekend Data’s 2024

Vermeld bij je aanmelding alsjeblieft in welke datum je interesse hebt. Het evenement gaat door bij minimaal drie aanmeldingen.