Veganistisch buitenkok | Wildpluk wandelingen | Oergondisch genieten

Zin in een ontspannende buitenactiviteit? Heerlijk maar gezond eten met respect voor de natuur, buiten gekookt op vuur. Vegan buitenkok Evan bereid alleen of samen met jullie een maaltijd op vuur. Deze maaltijd deels vers geplukt uit de natuur is gezond maar vooral ook heel erg lekker. Tijdens deze activiteit leer je niet alleen hoe koken op vuur nou precies werkt maar ook hoe onze voorouders het vuur aan maakten, denk bijvoorbeeld aan vuur maken doormiddel van wrijving of vuur maken met vuurstenen.

Wat is er in de Nederlandse natuur nou allemaal te vinden aan eetbare planten, paddenstoelen, noten en zaden, en kunnen we dit het beste bereiden? Dit gaan we ontdekken tijdens deze activiteit.

Omdat de meeste van ons na een paar brandnetels en wat wilde paddenstoelen nog niet vol zitten zal een deel van de maaltijd ook een koolhydraatbron bevatten zoals, aardappels, rijst, boekweit, of quinoa. Dit kan in overleg worden kortgesloten om tot een lekkere maaltijd te komen. Ook maiskolven of aardappels gepoft in het vuur behoren tot een paar heerlijke opties. Met de wildpluk kruiden kan een kruidenboter worden gemaakt die over de mais en/of aardappels kan worden gestreken.