Ook in september kunnen we nog heerlijk weer hebben, maar in Nederland weten we het natuurlijk nooit. We weten in ieder geval wel zeker dat de natuur ons rust brengt en ons kan helpen uit ons hoofd te gaan.

In Japan schrijven dokters bos voor bij onder andere klachten van depressie, als ik niet lekker in mijn vel zit is een nachtje bos het beste wat ik voor mezelf kan doen. Eén nacht buiten slapen en ik kom terug als een ander mens.

Wil jij dit ook ervaren en kijken of dit voor jou ook zo werkt? Kom dan mee op hike in de Drentse bossen. De eerste nacht slapen we in een bos waar toilet en douche mogelijkheden in de buurt zijn. De tweede nacht is een stukje meer basic maar alles wat we nodig hebben is ook daar geregeld én inclusief de prijs.

De route loopt voornamelijk in en het langs het Drents Friese Wold, het op één na grootste natuurgebied van Nederland. Dit bos kenmerkt zich door zijn rust en stilte, je kunt hier uren lopen en niemand tegen komen. Als je stil bent is de kans op het zien van reeën erg groot. Reken op zo,n 4 tot 6 uur lopen per dag.

We slapen onder een bivakzeil, je neemt je eigen slaapzak en matje mee. Wil je heel graag je eigen tent mee nemen, dan is dit uiteraard in orde.

Let op! Tickets gaan snel, en er zijn maar een paar beschikbaar. Veganistisch eten en drinken is bij de prijs inbegrepen.