De eerste week van september reist Roots In Nature weer met een leuke groep mensen af naar de Franse Ardennen. De omgeving van Fumay en Givet waar de hike plaatsvind kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, bergen en kastelen.

Zo liet Keizer Karel V er in 1555 het fort Charlemont bouwen, aan de rand van de Maas. Sindsdien heeft het in veel oorlogen een rol gespeeld, en is het nu nog steeds een indrukwekkend bouwwerk.

Wij zullen echter onze eigen strijd strijden. Naast hiken zullen wij namelijk slapen in het bos, in een open bivak en deels zelfgemaakte shelters. Eten nemen wij gedeeltelijk mee maar wordt aangevuld met wat er in de omgeving groeit.

Een mooie meerdaagse tocht die je dichter naar jezelf kan brengen maar je ook kan confronteren met discomfort waar je je nog niet bewust van was.

De hike begint donderdag middag in Fumay waarna wij na ongeveer twee uur lopen op onze eerste overnachtingsplek zullen aankomen. Vrijdag en zaterdag hiken we langere afstanden van 15 a 20 km. Reken op een bepakking van 15 a 20 kg. Er is schoon water in de omgeving aanwezig maar zo nodig kunnen we dit filteren.

Je dient met eigen vervoer naar Fumay te komen, wel zijn er carpoolplekken beschikbaar, meld of je hier gebruik van wilt maken bij je aanmelding.

Deze exclusieve reis heeft nog een aantal tickets ter beschikking. Wil je graag mee, meld je dan snel aan!