Afgelopen zomer reisde ik door middel van bus af naar Slowakije. De lage en hoge Tatra bergen, ook wel de voet van de Karpaten genoemd, bevinden zich op zo’n 1200 km van Nederland. Een zeer uitgestrekt gebied met wilde dieren zoals herten, zwijnen én de zwarte beer. Deze complete aanwezigheid van het wilde leven maakt een hike voor mij meer compleet. Dit in combinatie met echte bergen om te beklimmen.

Mijn doel was de hoogste berg te bereiken in de regio, de Dumbier van 2045 meter. Helaas was dit verder dan gedacht en na een week hiken voelde het als tijd om terug te gaan.

Ik begon met lopen vanuit Banska Bystrica, een stadje gelegen aan de voet van de Felka Vatra, ik had een kaart van dat gebied maar omdat ik eigenlijk in een andere stad zou beginnen, liep ik toch twee dagen buiten het kaart gebied. Zodoende was het navigeren in het begin lastig en liep ik de eerste dag, lang door stedelijk gebied met intense hitte. Het was 32 graden Celsius. Mijn tas was erg zwaar, met eten voor een dikke week en water voor twee dagen.