Voorjaarshike Drenthe | 2 tot en met 4 april 2021

Op het moment van schrijven moeten we de winter nog in en hangen de prachtige herfstbladeren nog aan de bomen. Een goed moment om een voorjaarshike te plannen. Het eerste weekend van april is er perfect voor, Pasen, het ontstaan van nieuw leven en een hike door de langzaam ontwakende Drentse natuur.

Wat houdt de Voorjaarshike precies in? Wat kun je allemaal verwachten?

Zoals altijd staat connecten met de natuur centraal, dit doen we door meerdere dagen door de natuur te lopen en in de natuur te slapen. Dagelijks zullen we niet veel meer lopen dan 15 kilometer maar een deel van de benodigde spullen zul je mee nemen in je tas. Denk hierbij aan een gewicht van 15 tot 20 kg per persoon.

Vrijblijvend advies

Mocht je twijfelen of je dit aan kunt vraag dan vrijblijvend advies aan. Op een hike ben je zo sterk als de zwakste van de groep, het gewicht dragen we met elkaar naar wat je aan kunt. Uiteraard geld het advies om je best te doen in een zo goed mogelijke fysieke (en mentale) conditie te komen. Een aantal weken of maanden van tevoren eens met een goed gevulde tas gaan lopen, is een uitstekende manier om te checken hoe het er lichamelijk voor staat.

Prijs

Eten en drinken: Wordt verzorgd door de organisator. Dit zal volledig veganistisch zijn. Heb je behoefte aan wat extra’s dien je dit zelf mee te nemen.

Let op! Plaatsen voor deze hike zijn beperkt. Minima prijzen 199,00 euro, maxima prijzen 250,00 euro.

Materiaal

Wat dien je mee te nemen? Het grootste gedeelte van de spullen wordt geregeld door Roots In Nature. Uiteraard loop je met je eigen tas en neem je dingen mee zoals een bord en bestek. De exacte materiaallijst krijg je na aanmelding.

Slapen

Voor het slapen heb je de keus om in je eigen tent te slapen of in de buitenlucht onder het bivakzeil dat door Roots In Nature wordt geïnstalleerd.

Het nut van hiken en/in de natuur

Als je dit leest ben je je waarschijnlijk wel bewust van het belang van natuur en van beweging. Toch is het goed om nog even stil te staan bij wat natuur en hiking nou precies voor ons kan betekenen. Natuur en beweging geven ons de kans om bij onszelf naar binnen te gaan. Omdat we zo gewend zijn aan prikkels in onze omgeving zijn we ons niet altijd bewust van wat zich binnen in ons afspeelt, of snappen we niet goed waar onze emoties vandaan komen. In de stilte en ruimte van de natuur is dit een stuk gemakkelijker.

Comfortzone

Uiteraard komt dit niet vanzelf en moeten we eerst een stukje uit onze comfortzone. Ons lichaam en onze geest is zo gewend aan continue prikkels en een relatief laag fysiek bewegingsritme dat hiken en de rust van de natuur ons in het begin soms zwaar valt. Het is precies die zwaarte die ons tot antwoorden in onszelf kan brengen en ons sterker kan maken. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Voel je je na dit lezen geroepen om stappen te gaan zetten en de lente sterk tegemoet te treden meld je dan snel aan. Dat kan hieronder. Wil je meer weten, neem gerust contact op.